• Hosszúnadrág
  • Kesztyűk 2
  • Kabátok
  • Sokkabat
  • Anvil banner
Keres   Ismertőben is
  Ön itt jár: » Katalógus Személyes adatok  |  Kosár tartalma  |  Pénztár  |  RSS  
Zuhanásgátló rendszerek célja
Leesés előzetes megakadályozása, biztonságos csatlakozás a rögzítési ponthoz.- Bekövetkezett zuhanás minél rövidebb távon, minél kisebb energiaátadással (megtartási rántás max. 6kN) történő megállítása- Zuhanás után a bajbajutott megfelelő testhelyzetben tartása a mentésigA munkavégzés helye alatt szükséges szabad eséstér meghatározása:
- A fix kikötési pont elhelyezésétől, a munkavégző személy felett található munkakötélzet és csatlakozók hosszától függően kötelező meghatározott nagyságú szabad esésteret biztosítani a munkaterület alatt, hogy a zuhanás során a védőeszközt használó ne ütközzön a talajnak vagy valamilyen tárgynak.
A minimálisan szükséges szabad eséstér kiszámításához az alábbi adatokat kell figyelembe venni:
- A fix kikötési pont elhelyezése: az esés nagyságát csökkentendő, az előírás szerint a használó felett kell lennie, megelőzve ezzel, hogy a leesés ellen védő eszköz a testheveder bekötési pontja alá kerüljön.- A kötéllel ellátott energiaelnyelő hossza az összekötő elemekkel, karabinerekkel együtt: a szabvány szerint legfeljebb 2 méter lehet.- Energiaelnyelő nyúlása a varratok felszakadása után: maximum 1,2 méter- A testhevederzet bekötési pontja és a használó talpa között a szabványban meghatározott átlagtávolság 1,5 méter, ehhez célszerű még hozzáadni 20 centimétert, mely a testheveder bekötési pontjának elmozdulása a megtartási rántást követően. Összesen: 1,7 méter. Ha a használt testheveder hátsó bekötési pontjának van hosszabbító toldaléka, erre rá kell számolni még 0,3métert.- Az esés megtartása után a talajtól való biztonsági távolság: 1 méterű- Amennyiben a használt rendszernek vezérelt típusú zuhanásgátló is része, akkor számítani kell az eszköz –szabványban 1méternél rövidebbnek előirt- fékútjára, valamint a hajlékony rögzített vezeték meghatározott (kb. 5% körüli) mértékű nyúlására is. Tehát ilyen rendszerek alkalmazása esetén minél hosszabb a munkavégző személy felett lévő kötél, annál nagyobb szabad esésteret kell biztosítani a felhasználó alatt. A pontos távolságot a védőeszköz használati utasítása tartalmazza.Útmutató zuhanásgátló rendszerekhelyes használatához
- Zuhanásgátló eszközt csak a magasban való munkavégzésre kiképzett,  és kellő gyakorlattal rendelkező személy használhat.
- A magasból történő zuhanás elleni védőeszköz egyszemélyes  védőfelszerelés és csak egy ember biztosítását láthatja el.
- A munkát végzőnek minden egyes használat előtt alaposan át kell nézni a felszerelés összes elemét: Ellenőrizni kell, hogy minden alkotórésze helyesen működik-e. Kompatibilis-e egymással. Valamint a felszerelés megfelel-e az érvényes vonatkozó szabványoknak- Amennyiben bármilyen probléma merül fel valamely alkatrész állapotával kapcsolatban (pl. mechanikai-, vegyi-, hőhatás által okozott sérülés, elhasználódás, korrózió, kopás esetén), a teljes felszerelést azonnal ki kell vonni a használatból, és bevizsgálásra kell küldeni. Tilos olyan védőrendszer alkalmazása, amelyben a felszerelés elemei egymás működését zavarják.- A zuhanásgátló rendszer minimum 15kN statikus teherbírású, fix kikötési pontjának a használó felett kell lennie olyan módon kialakítva, hogy szándékos beavatkozás nélkül lehetetlen legyen a szerkezet leválása vagy szétkapcsolódása.
- A munkavégző személy felett található munkakötélzet és csatlakozók hosszától függően kötelező a tájékoztatóban meghatározott nagyságú szabad esésteret biztosítani a munkaterület alatt, hogy a zuhanás során ne ütközzön a talajnak vagy valamilyen tárgynak.
- A munkavégző személy vízszintes irányú elmozdulása esetén az őt biztosító állandó rögzítési pontú munkakötél függőleges iránytól való elhajlása maximum 45° lehet.
- Kötélpályán történő munkavégzés esetén két, egymástól függetlenül rögzített rendszert kell használni: egyiket a közlekedéshez és helyzetbeállításhoz, másikat az esetlegesen bekövetkező zuhanás megállításához.
- A zuhanás elleni egyéni védőfelszerelést az első használatba vételtől számított minden 12. hónap után, a használatból kivonva, egy notifikált szervezet vagy a gyártó által végzett, szabványnak megfelelő időszakos felülvizsgálatnak kell alávetni; meghatározott idő (5év) elteltével ki kell vonni a használatból és a vonatkozó előírások szerint részletes gyártói felülvizsgálatra kell küldeni vagy meg kell    semmisíteni.
- A felszerelés bármilyen javítását, illetve a részletes gyártói felülvizsgálatot csak a gyártó vagy az általa meghatalmazott képviselő személy, szervezet végezheti.
- A védőeszköz csak kitöltött, vezetett felülvizsgálati adatlap megléte esetén használható, mely adatlapot a magyar nyelvű tájékoztató     tartalmazza a védőfelszerelésre vonatkozó azonosító, használati, karbantartási, vizsgálati utasításokkal és adatokkal együtt. A védő- eszközön kötelezően feltüntetésre kerülő magyar nyelvű jelölések és információk elengedhetet-lenek az előírásnak megfelelő, biztonságos munkavégzéshez.- Használat közben bekövetkezett zuhanás után a leesés ellen védő terméket azonnal ki kell vonni a használatból és le kell selejtezni. A felhasználónak a védőeszközre vonatkozó minden említésre méltó eseményt dokumen-tálnia szükséges.
- Magasban történő munkavégzés esetén szükség szerint alkalmazható mentési tervet kell készíteni.
Vissza
0 tétel
Belépés
E-Mail cím:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszót?
Új vásárló
Hírlevél
Ha Ön már vásárlónk itt tud felirakozni.
Email cím:  
Teljes név:
        
Villanyszerelő bakancs 1000 Voltos - legolcsóbb
Villanyszerelő bakancs 1000 Voltos - legolcsóbb
Nettó 10427 -Ft
Bruttó 13242 -Ft

Nettó 9685 -Ft
Bruttó 12300 -Ft
  Ma 2018. 3. 17, szombat, Gertrúd napja van.   Szerzői jog © 2018 Munkaruhadiszkont webáruház
Webáruház motorját az osCommerce alapból tovább fejlesztette Pásztóy Tamás. pasztoy@pasztoy.hu
  48247850 lapletöltés 2012 augusztus 18, szombat